10 vicces és kreatív ötlet fotókönyvhöz

Szerző: | szept 26, 2022 | fotókönyv | 0 hozzászólás

Ha a családi élményeidet szeretnéd fotókönyvbe elkészíteni, akkor olvasd el bejegyzésemet, hogyan tedd egyedivé fotókönyvedet.

  1. Videó a fotókönyvbe? Hogyan lehetséges?

Igen, egy QR kód segítségével, amit beleszerkeszthetsz a könyvbe és amelyről mobileszközöddel le tudod olvasni a QR kódot és már nézheted is a videódat.

Igazi wow élmény! Mi kell hozzá? Egy általad készített videó, QR kód generátor https://hu.qrcodegeneratorfree.online/youtube-video.php és egy QR kód alkalmazás a mobil eszközödön.

2. Top 10 legfontosabb esemény a családod életéről

Ez lehet a 10 legfontosabb esemény, amelyet gyereked szeretett az adott évben vagy ha szülinapra készül a könyv, akkor az ünnepelt 10 legfontosabb emléke, az  eddigi életéből.

3. Emlékzseb

A fotókönyvhöz lehet egy kis zsebet is készíttetni az emlékeknek. Ebbe bele lehet rakni pl.: régi koncertjegyeket, kézírásokat, …. Én például egy ABBA könyvben láttam ezt először, amelyben nagyon ötletesen a zsebben volt pl. az ausztráliai koncert turnéjuk forgatókönyvének másolat.

4. Gyerekkori rajzok

Régi gyerekkori rajzokat gyűjtsd össze és fotózd le vagy szkenneld be, hogy bele tudd szerkeszteni a fotókönyvbe.

5. Idézetek

Szeretteid összegyűjtött vicces mondásait is beleszerkesztheted a fotókönyvbe vagy kereshetsz is a képekhez illő idézeteket.

6. Térképek, útvonalak, menetrendek

Ha családi utazásról készítesz fotókönyvet, akkor érdemes az összegyűjtött emléktárgyakat, mint pl.: kagyló, belépőjegy, térkép… lefotózni. Így ezeket az emlékekeit is meg tudod őrizni nyomtatott formában.

7. Kézírásos jegyzetek

Kaptál egy különleges kézírásos jegyzetet, levelet egy szeretett személytől? Szeretett nagymamádtól van egy régi kopott recepted?

Fotózd le vagy szkenneld be, hogy bele tud szerkeszteni fotókönyvedbe.

8. Családfa

Családfát is beleszerkeszthetsz a fotókönyvbe, így az utánad jövő generációnak könnyebb dolga lesz, hogy tudja kik voltak a felmenőik.

9. Kérdőívek

Használj kérdőívet, hogy minden évben lejegyezd gyermekeid kedvenc dolgait, és szerkeszd bele a fotókönyvbe. Jó szórakozás olvasni, hogy mit kedveltek és az érdeklődési körükről, és látni, hogy változnak az évek során.

10. Horoszkóp ábra

Születésnapra az ünnepelt horoszkóp ábráját is belerakhatjuk a fotókönyvbe. Ezzel is különlegessé tehetjük az ajándékba készülő fotókönyvet.

Kreatív munka a fotókönyv tervezése és szerkesztése és emlékezetes ajándék életünk fontos ünnepeire.