5 Gyakori hiba a tabló fotózásnál

Szerző: | febr 13, 2023 | tabló fotózás | 0 hozzászólás

Hogyan kerüljétek el őket!

Ezt a cikket végzős középiskolásoknak és osztályfőnöküknek ajánlom elolvasásra.

Utolsó évfolyamba léptetek és készültök az érettségire vagy szakvizsgára plusz még tabló fotózást is szeretnétek és még időben is készüljön el a nagytabló? Tele vagytok kérdésekkel, hogyan is álljatok neki?  Az alábbi cikkembe leírtam mire figyeljetek oda, amikor tabló képet szeretnétek magatokról csináltatni.

1. Nincs megfelelő tájékoztatás

Nagyon fontos, hogy a választott fotós megfelelő tájékoztatást adjon, a tabló fotózás minden részletéről.

A tökéletes tabló fotóhoz fontos, hogy a ruházat frissen vasalva legyen.

Elfordult már tabló fotózásnál, hogy nem hoztak inget a tanulók vagy nagyon gyűrött volt az ing. Ilyenkor a fotózásnál pár trükkel szoktam megoldani a helyzetet.

Tiszta rendezett haj, bőr és körmök szükségesek ahhoz, hogy olyan fotók készüljenek, amelyekre büszkék vagytok.

A fotózás menetének ismertetése is megnyugtató lehet a diákok számára, hiszen többnyire ez az első és utolsó középiskolai tablófotózás számukra.

A fotók rendelésének módja is lényeges, hogy gördülékenyen megkapjátok a rendelt képeket.

2. Nincs elég idő a tabló fotózásra

Ahhoz, hogy olyan képek születhessenek a tabló fotózás alkalmával, amivel szívesen dicsekedtek másoknak megfelelő időt kell szánnotok a tabló fotózásra. Ha leültök a fotóssal szemben vagy álltok, idő kell, hogy megnyugodj és kiváló képek készüljenek rólatok.

Igen, lehet jó kedvű és laza a fotózás😊

Tabló fotó király krisztina

3. Foglalt a hely, ahová kiszeretnétek tenni a tablótokat?

Nincs rosszabb amikor a tablótok olyan helyre kerül, ahol a madár sem jár, ezért időben gondoskodjatok a megfelelő helyről Pécsen! Kérjétek a szülők vagy ismerősök segítségét, hogy olyan helyre kerüljön ki az osztályotok tablója, ahol minél több ismerősöd megtudja nézni tabló fényképeiteket.

4. A smink esetén, a kevesebb több

Lányoknál a smink, legyen kevesebb és természetesebb. Fontos, hogy olyan sminkest hívjatok a fotózásra, aki profin eltünteti az esetleges bőrhibákat és kiemeli fiatalságotok szépségét! A sok sminket, hagyjátok meg az idősebb hölgyeknek:)

Tabló fotó király krisztina-780

5. Segítség festmény lettem!

A jól fotózott portré fotókat is el lehet rontani akkor, ha retusálást nem megfelelően csinálja a fotós. Mindenki látott már olyan tabló képet, ahol szinte eltűnt a bőr struktúrája annyira túl retusálta a fotós a képet.

A legfontosabb, hogy kérdezzetek meg minden információt attól a fotóstól, aki nektek szimpatikus. Kérjetek referenciát a munkájáról és készüljetek fel a fotózásra.

Szép képeket kívánok, és jó felkészülést a vizsgákra!

Király Krisztina

fotográfus