Nem tudod, mit vegyél fel férfi üzleti portré fotózáshoz?

Szerző: | szept 26, 2022 | üzleti portré fotózás | 0 hozzászólás

Ez az útmutató kifejezetten a férfi üzleti portré fotózás öltözködéséről szól. Talán a leggyakoribb kérdés, amit férfi üzleti ügyfeleimtől kapok, az: „Mit vegyek fel az üzleti portré fotózásra?”. És nagyon örülök, hogy megkérdezed, mert a ruhatárad nagy szerepet játszik abban, hogy az üzleti portréd milyen első benyomást kelt potenciális ügyfeleid vagy munkaadóid számára. Összeállítottam egy listát azokról a gyors tippekről, amelyek segítik a felkészülést, hogy a fotózáson új üzleti portrék készüljenek, amelyeket szeretni fogsz. Cikkhez pár fotót is mellékeltem, hogy ötletet adjak az öltözékhez.

 Olvasási idő:   3 perc

5 szakértői tippem, amely segítségedre lesz.

1. tipp: Öltözz úgy, mint amilyenné szeretnél válni.

Ma már elengedhetetlen a profi online jelenlét, amelyhez hozzátartozik a profi üzleti portréfotó is, legyen szó közösségi média felületről, weboldalról vagy állás interjúról. Az új portréid nagy lépést jelentenek afelé, hogy azzá válj, akivé szeretnél lenni.

Hadd magyarázzam el: képzeld el, hogy elakadtál a munkádban, és úgy döntöttél, hogy jobb munkalehetőségeket szeretnél vonzani vagy indítasz egy új vállalkozást. Azt javaslom, öltözz úgy, mint aki olyan munkalehetőséget kap, amelyről mindig is álmodtál vagy a képen látszódjon szakmai hozzáértésed, megbízhatóságod.

2. tipp: Ne hagyd, hogy a ruháid elvonják rólad a figyelmet.

Természetesen bár a ruhatár kiválasztása nagyon fontos az első benyomás kialakításában, a kutatások szerint más tényezők, nevezetesen a testbeszéd, a szemkontaktus és a mosoly, fontosabbak. Portréfotósként pontosan tudom, hogyan kell olyan hangulatot teremteni fotózás alatt, hogy testbeszéded, és mosolyod magabiztos, barátságos és megközelíthető hangulatot keltsen. A ruha fontos, de a testbeszéd még fontosabb, A ruhád olyan, mint egy mellékszereplő, ami erősítsen, de ne vonja el a figyelmet a műsor sztárjáról – rólad!

3. tipp: Hozd magaddal az alább felsorolt dolgokat a változatos megjelenés eléréséhez.

Általánosságban az üzleti alkalmi stílus a legmegfelelőbb olyan ügyfelek számára, akik céges portrécsomagjaimat választják. Természetesen, ha álmaid munkája megköveteli, hogy öltönyt viselj, akkor abban fotózlak le, abban az esetben, ha egy lazább stílusú megjelenés a megfelelőbb munkádhoz, személyiségedhez akkor olyan képek készülnek.

Alapvető dolgok: Az üzleti alkalmi megjelenéshez javaslom, hogy hozz magaddal egy öltönyt, néhány inget (különböző színekben), egy nyakkendőt, egy elegáns nadrágot és cipőt. Egy szép pulóver is jól működik. Ezekkel az alapvető kellékekkel számos megjelenést alkothatunk, a hétköznapitól (feltűrt ujjú ing, nyakkendő nélkül) a formálisig (ing, nyakkendő és öltönydzseki) kezdve.

Színek: Általában azt javaslom, hogy a színek sötétebbek legyenek, mint a bőrtónusa, mivel ez segít a figyelmet az arcra fókuszálni. (Srácok, tudom – néha nehéz eldönteni, hogy melyik szín áll a legjobban hozzátok –, kérjétek ki barátnőtök, feleségetek tanácsát.) A formálisabb megjelenéshez (nyakkendővel és kabáttal kiegészítve) megfelelő lehet a fehér ing.

Minták: Általánosságban elmondható, hogy a sima egyszínű ruhák működnek a legjobban, mivel a minták általában elvonják a figyelmet (ne feledd, hogy azt szeretnénk, hogy a portré fókuszában az arc, ne a ruhák álljanak). Ugyanez vonatkozik a logókra is; kerüld el a nagy, zavaró logót tartalmazó dolgokat.

Alkathoz illeszkedés: Íme egy kemény igazság: Ha a ruhák nem állnak jól rajtad, akkor nem fognak jól kinézni a fotódon. Ez különösen fontos az ing viselésekor. Az a póló, amely túl kicsi, és a nyaka kidomborodik a felsőből, nem lesz stílusos.

Szemüveg: Sok szemüveges kérdezi, hogy viselje-e vagy sem. Az javaslom, ha állandóan szemüveget viselsz, akkor viseld a fotón is. Ha csak időnként viselsz szemüveget, akkor szoktam szemüveges és szemüveg nélküli fotót is készíteni.

Kiegészítők: Hiszek a kevesebb több elvében. Azt mondják a férfi ékszere az óra. Egy elegáns óra szépen mutat a fotón. A túl sok ékszer általában elvonja a figyelmet, ezért javaslom, hogy a fotózáshoz vedd le őket. (Extra szakértői tipp: ügyelj arra, hogy a fotózás során mindent vegyél ki a zsebedből) Javaslom, hogy több opciót (különösen ingeket) hozz magaddal, segítek eldönteni, melyik illik jobban a többi ruhához és a háttérhez.

Ügyelj arra, hogy jól érezd magad a ruhádban, amit a fotózáson viselsz. Ha kényelmetlenül érzed magad a viselése során, valószínűleg a képen is kényelmetlenül fog kinézni.

4. tipp: Ne felejts el vasalni!

Kérlek, győződj meg róla, hogy ruhád szépen vasalva van a fotózás előtt. Ha az inged a valóságban is gyűrött, akkor a fotón ráncosnak tűnik. Ügyfeleimnek azt szoktam javasolni, hogy a stúdiónkba érkezés után öltözzenek át, hogy elkerüljük a szállítás közben előforduló felesleges gyűrődéseket.

5. tipp: Nagyon fontos az ápoltság.

A tökéletes ruha választás mellett az ápoltság elengedhetetlen előkészület a fotózáshoz.

  • Igyál sok vizet az üzleti portré fotózás előtti napokon.
  • A fotózás előtt aludj sokat, hogy elkerüld a sötét táskákat a szemed alatt.
  • Hidratáld bőrödet, ideális estben napi kétszer ahogy az elmúlt 10 évben is. De ha ez soha nem történt meg, a fotózást megelőző napokban napi kétszer segít.
  • Egy friss frizura mindig jól néz ki és ez nem csak a hajra vonatkozik. Ellenőrizd a szemöldököd és az orrszőrzeted, hogy megbizonyosodj arról, hogy minden rendben van!

Remélem, hogy ez az útmutató segített felkészülni az üzleti portré fotózásra.

A legfontosabb dolog, amit magaddal vinned kell a fotózásra, a pozitív hozzáállás, hiszen ez mindenkinek jól mutat!

Ha üzleti portré fotózást szeretnél rendelni akkor ezen a az e-mail címet megteheted. hello@kiralykrisztina.hu

 

kiraly-kriztina

Király Krisztina

Király Krisztina vagyok, fotógráfus és designer, immár 29 éve. A pályám elején még analóg technikával kezdtem a fotós tanulmányaimat, ahol a fényképezés mellett a fotókidolgozás rejtelmeivel is megismerkedtem.
A portré fotózástól a termék fotózásig széles palettán dolgozom szakmámban.  Ahogy erősödött a közösségi média és az online jelenlét, megtanultam a WordPress használatát. Weboldalakat, webshoppokat tervezek, kivitelezek. A weboldalak készítésével párhuzamosan képezem magam online marketingben is, mert egy weboldal önmagában, ha nincs „megmarketingelve”, nem lesz jövedelmező.

hasonló cikkeink

0 hozzászólás